Tel: 06-43 43 10 43

Acne Behandeling

Acne Behandeling<price> € 79 (60 min)</price>

Wat is acne?

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Hoe ontstaat acne?

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes. Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals sommige cosmetica. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chemische producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn acne onder de kinrand van een helm en op het voorhoofd onder een voorhoofdsband.

Er zijn zoveel verschillende methoden van acne behandeling:

Acne behandeling op basis van peeling

Met Botanical Peel acne behandeling worden oude huidcellen aan de oppervlakte verwijderd en worden grove poriën kleiner gemaakt met Botanikal Peel

Acne behandeling – Lichttherapie met blauw licht

Een van de allernieuwste behandelingen is lichttherapie met blauw licht . Photon Micro-Current is een uniek intens violet/blauw licht (geen UV licht) die een chemische reactie in de huid activeert, waardoor de bacterien vernietigd worden

Acne behandeling op basis van microdermabrasie

Met de microdermabrasie acne behandeling worden micro kristallen tegen de huid aangeblazen en weer vacuüm gezogen. Hierdoor wordt steeds een laagje van de opperhuid gestraald. De diepte werking van deze acne behandeling is afhankelijk van de zuigkracht, de snelheid waarmee de microkristallen geblazen worden en hoe vaak er over een te behandelen gebied gegaan wordt.

High frequency

De hoge frequentie elektrotherapie is een belangrijk schoonheid instrument. Het is door de glaselektrode buis te produceren hoogfrequente stroom, en toe te passen op het gezicht, dus bereikt de behandeling resultaat, helpt om te kalmeren de zenuwen en analgesie functie. Produceren ozon voor sterilisatie, helpen wonden te helen en te beperken poriën. Verbetering van afscheiding, de ph waarde, zorgt ervoor dat de huid mager om de neutraliteit. Versnellen de bloedsomloop en het verbeteren van de stofwisseling. Deze methode geschikt is voor de huid met pijnlijke, ontsteking,acne en wonden.
Bij behandeling word gebruik anti-acne produkten van Alexandre Fabelle
 • Hydra Mousse (cleansing foam)
 • Reinigingsmilk
 • Hydra Mousse (cleansing foam
 • Oily skin treatment
 • Quick Mask
 • Special Black Mask
 • Chemical peel
 • Drying Lotion
 • Base Balance
 • Balance de Nuit
 • Blue Mask
 • Gel Hydratant
 • Tea Tree